Zákaznická podpora:+420608634163

Co je to LIGASANO?

Ráda bych vás upozornila úžasný produkt LIGASANO.

Materiál LIGASANO není novým výrobkem, ale na trhu v České republice se nevyskytuje. V mém eshopu najdete pouze ty materiály, produkty a nástroje, které používám já ve své praxi. Podle mého názoru je to nesporný plus, protože z vlastní praxe vím, že fungují.

LIGASANO WHITE je pružná polyuretanová pěna s terapeutickým účinkem a širokou škálou aplikací při léčbě a prevenci ran. Terapeutický účinek je založen na následujících třech fyzikálních principech:

Mechanická stimulace: zlepšuje krevní oběh v ráně a v místě kontaktu s pokožkou, což usnadňuje přísun živin a kyslíku do poškozené oblasti a preventivně působí proti rozšíření nepříznivých následků poškození na neporušené oblasti pokožky. Stimuluje normální funkce těla na lokální úrovni, zejména v případě upoutaných na lůžko nebo neaktivních pacientů. Mechanická stimulace trvá až 3 dny; pak musí být obvaz LIGASANO vyměněn.

Nízký tlak: přizpůsobuje se povrchu bez tlaku a vyvíjí minimální a rovnoměrný tlak na ránu a tělo.
Extra savost: obvaz absorbuje přebytečnou tekutinu, aniž by povrch vysušil. Vytváří na raně vlhké teplé prostředí, má antiseptický účinek, čistí ránu, aniž by se na ni lepil. Zároveň zabraňuje navlhnutí rány a je pro pokožku bezpečný.

LIGASANO WHITE významně snižuje riziko tvorby ran v důsledku špatného krevního oběhu. Přesněji řečeno, komplikace procesu hojení ran v důsledku špatného krevního oběhu jsou minimalizovány nebo úplně vyloučeny. Infikované rány se čistí bez nutnosti vynakládání dalších finančních prostředků. Obvaz stimuluje tvorbu granulační tkáně a epitelizaci a očekávané výsledky se obvykle dostaví překvapivě rychle a prokazatelně.

LIGASANO není implantát, a proto by neměl zůstat v ráně. Po třech dnech proto musí být vnější obvaz i vnitřní náplast na poškození vyměněny, protože nesmí déle zůstat v přímém kontaktu s poraněnou oblasti.

Ve své praxi Ligasano používám jako materiál na odlehčení. Při ošetření zarustajících nehtů se zánětem nebo po chirurgickému zákroku se dá použít jako tamponadu.

×

Splátková kalkulačka ESSOX